Het creative brein achter Vrij Zijn

Anderson Farah is het creatieve brein achter Vrij Zijn. Hij is de artistiek leider, schrijft de scripts, regisseert, bedenkt de choreografieën, geeft workshops acteren en schilderen en speelt zelf mee. Bovenal is hij voor alle betrokkenen een enorme inspiratiebron. Hij weet als geen ander mensen te verbinden en laat hen het beste uit zichzelf halen. Anderson werd geboren in Brazilië. Toen hij 17 jaar was, speelde hij in een theatergroep. Ook ontfermde hij zich over een groep straatkinderen en besloot hen kennis te laten maken met theater. Hij merkte hoe hij hun leven hiermee positief kon beïnvloeden: “Ik heb toen gemerkt dat ik een gave had. Mijn kick kwam niet door drugs, drank en rock & roll, maar door het ondersteunen van mensen. Ik wilde een verschil maken. Echte ervaring had ik hier niet mee, ik deed gewoon wat ik voelde.”

Anderson Farah - Artistiek leider
Anderson-Farah-Kids-Club-Theater-Vrij-Zijn-Alkmaar

Acteur, Regisseur, Inspirator

Om zijn carrière een goede basis te geven, ging Anderson naar Duitsland, waar hij Communication Design and Theatre studeerde. Tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste rol (Duitse Goede Tijden, Slechte Tijden) en begon zijn acteercarrière. Hij speelde vervolgens in meerdere soaps en series in Duitsland. Bij de Karl-May-Spiele in Bad Segeberg (openluchttheater) speelde Anderson Farah hoofdrollen, was hij de regisseur voor de kleinere rollen en deed hij de choreografie.

Mens, vriend, één van ons

In 2009 kwam Anderson naar Nederland. Hij had direct een doel: dat wat hij bij de Karl-May-Spiele had gedaan, ook in Nederland neerzetten. Hij kreeg al snel een rol in ´Een paard´, een productie van theaterfestival Karavaan. Vanaf toen volgde hij zijn droom om alles wat hij wist over theaterrealisatie, gecombineerd met zijn liefde voor Alkmaar en haar geschiedenis, te delen met een breed publiek.

1-Anderson-Farah-Producer-Spiegelbeeld
Anderson-Farah-schilderen-gevelstenen-schilderworkshop-expositie-Alkmaar

Kunstenaar

Spiritualiteit is  in Brazilië natuurlijk, net als eten, drinken en slapen. Iedereen is in verbinding met de natuur en kan leren vertrouwen op zijn of haar gevoelens. Spiritualiteit is geen sieraad, geen pronkstuk. In deze wereld bestaat nu eenmaal de mogelijkheid dat er een andere wereld parallel loopt en dat je die waarneemt of niet. Dat is op zichzelf niet goed of fout. Het is.

Veelzijdig en alleskunner. Anderson Farah.

Impressie Kunst

Impressie Acteur, Regisseur, Inspirator

Showreel

Kunst: Making of “Food respect”

Meer weten