Dit is wat we nastreven

  • Op een moderne en spannende manier de geschiedenis van Alkmaar vertellen en onze liefde voor de stad toegankelijk en interessant maken voor iedereen.
  • Met scholen uit de omgeving interactief  samenwerken en kunst beleven.
  • Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben ook de mogelijkheid geven om aan onze culturele evenementen deel te nemen.
  • Een van dé toeristische attracties van onze stad en onze provincie te zijn.

In dit kader organiseren we theaterworkshops, exposities, schilderworkshops, dansworkshops & zangworkshops voor volwassenen en vooral ook voor kinderen. Ook onze voorstellingen zijn voor een breed publiek. Kinderen, volwassenen, paardenliefhebbers en geschiedenisliefhebbers: veel mensen voelen zich aangesproken door wat wij doen!

slider-huren-vrij-zijn-theater-alkmaar-1590x280-2

 Ambitie

VZ-theater-front-moving-heads-kleinHet Vrij Zijn Theater heeft de ambitie om drie keer per jaar een eigen theaterproductie te realiseren. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats op creatief gebied. Er zijn repetities en try-outs van andere theatergroepen en koren, workshops, maar ook presentaties, personeelsuitjes, etc.

Op zoek naar een locatie voor de bouw van decorstukken vonden we op het industrieterrein Oudorp in Alkmaar een grote hal van ruim 1300 m² met enorme, ongekende mogelijkheden voor de theaterproductie. Een grote overheaddeur maakte het mogelijk om de  paarden weer mee te laten doen, in de kantoren hebben we kleedruimtes gemaakt, en er kwam een ‘cantina’.

 Doel en doelgroepen

Deze locatie biedt de mogelijkheid aan Vrij Zijn om de theaterproducties ten uitvoer te brengen en (het hele jaar rond) creatieve workshops voor kinderen en volwassenen te geven. Doordat wij ook andere organisaties de gelegenheid willen geven van het theatergebouw gebruik te maken, zullen naar verwachting samenwerkingsverbanden ontstaan. Kortom: voor onszelf is dit een prachtige locatie waar we zeer goed mee uit de voeten kunnen, voor andere gezelschappen een mogelijkheid om hun uitvoeringen te brengen op een voor het publiek mooie en bijzondere locatie.

slider-huren-vrij-zijn-theater-alkmaar-1590x280-3

 Erkend leerbedrijf

Vrij Zijn weet hoe belangrijk opleidingen en ervaringen zijn. Daarom is Vrij Zijn ook een erkend leerbedrijf die studenten in staat stelt middels een meeloopstage zich te oriënteren op de mogelijkheden in een theater of een geplande schoolstage te doen.

Voor meer informatie stuur een mailtje: producer@andersonfarah.eu

sbb-beeldmerk-erkend-leerbedrijf-vrij-zijn-theater-alkmaar

De leiding van het Vrij Zijn Theater:

Anderson Farah
Anderson FarahArtistieke leiding
Klaas Middelbeek
Klaas MiddelbeekTheatermanager
Nicky Bijl
Nicky BijlSecretariaat
Christine Grahame
Christine GrahameTheaterplanning / Productie ondersteuning